Το πιο υγιεινό σνακ τώρα που μένουμε σπίτι!



Δεν είναι τυχαίο που η μπανάνα έχει θέση ακόμη και στη δίαιτα ενώ πρωταγωνιστεί στα υλικά των smoothies για αδυνάτισμα και κατά της κατακράτησης. Η μπανάνα είναι στην πραγματικότητα ένα εξαιρετικό φρούτο με πολλές ιδιότητες για την υγεία και την εμφάνισή μας.

- Η μπανάνα περιέχει πηκτίνη η οποία μας χορταίνει και βοηθάει στην πέψη. Είναι ίσως το μοναδικό φρούτο που μπορούμε να τρώμε μετά το φαγητό χωρίς τον κίνδυνο να μας πέσει "βαρύ".

- Μία μπανάνα μας προσφέρει βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σίδηρο, αμινοξέα, είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, βιταμίνης C, θιαμίνης και καλίου.

- Το κάλιο που περιέχουν οι μπανάνες είναι σημαντικό για τη διατήρηση της υγείας της καρδιάς και για μια υγιή αρτηριακή πίεση.

- Προσθέστε μια μπανάνα σε ένα smoothie αδυνατίσματος: θα σας χορτάσει και θα βοηθήσει στην καλύτερη απορρόφηση των μετάλλων από τη διατροφή σας.

- Τέλος, οι μπανάνες έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, που σημαίνει πως μετά την κατανάλωσή της το σάκχαρο του αίματος δεν κάνει μεγάλη καμπύλη.

Αν τώρα που μένουμε σπίτι θέλετε συνεχώς κάτι να τρώτε και το μυαλό σας "τριγυρίζει" στα γλυκά, η μπανάνα είναι μια πολύ καλή επιλογή!





Πηγή: Capital.gr